Ώρα Server 18:48:56
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 41%
ETH 17.5%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Ripple και XRP: Ποια η διαφορά τους;

2 Απριλίου, 2021 (8 Οκτωβρίου, 2021) 2 λεπτά
Ποια η διαφορά Ripple και XRP;

Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν γνωρίζει τη διαφορά στους όρους Ripple και XRP. Πρόκειται για διαφορετικά πράγματα, τα οποία αν και συσχετίζονται αποτελούν μεμονωμένα διαφορετικές οντότητες.

Ποια η διαφορά Ripple με XRP;

Γενικά, η Ripple είναι μια εταιρία, ενώ το XRP είναι κρυπτονόμισμα και λογισμικό – καθολικό. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Τόσο το λογισμικό XRP που επιτρέπει τη χρήση του XRP κρυπτονομίσματος όσο και η Ripple, η εταιρία που ίδρυσε και αναβαθμίζει το XRP, έχουν υποστεί μια σειρά από αλλαγές ταυτότητας.

Η εταιρία Ripple

Αρχικά, η Ripple ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 με ονομασία OpenCoin. Το όραμα της OpenCoin ήταν να δημιουργήσει ένα νέο νομισματικό σύστημα στηριγμένο στο πρωτόκολλο Ripple. Το πρωτόκολλο Ripple δίνει τη δυνατότητα στον καθένα, όπου και αν βρίσκεται, να ανταλλάξει οποιοδήποτε ποσό χρημάτων σε οποιοδήποτε νόμισμα εντελώς δωρεάν.

Το 2013 η OpenCoin μετονομάστηκε σε Ripple Labs και το 2015 κατέληξε στην ονομασία Ripple. Σύμφωνα με τη Ripple, από τον Οκτώβρη του 2015 η εταιρία σταμάτησε να «πειραματίζεται». Ξεκίνησε να βλέπει και να δείχνει αποτελέσματα στο κοινό της και για αυτόν το λόγο απομάκρυνε τη λέξη «Labs» από την ονομασία της.

Το καθολικό XRP

Παρόμοια, το καθολικό XRP είχε αρχικά την ονομασία «Ελεύθερο σύστημα πληρωμών Ripple». Όπως φαίνεται σε ένα άρθρο στο αρχικό Forum του Bitcoin, ο χρήστης Ripple Labs αναφέρει ότι είναι η εταιρία που ετοιμάζει το ελεύθερο σύστημα πληρωμών Ripple. Μάλιστα, προσέφερε 1000 XRP σε όσους χρήστες είχαν λογαριασμό με ημερομηνία εγγραφής πριν τις 19 Φεβρουαρίου 2013. Το Μάρτιο του 2014, η ονομασία άλλαξε σε «Δίκτυο Ripple». Αργότερα η ονομασία άλλαξε πάλι σε «Καθολικό Ομοφωνίας Ripple (RCL)» και τελικά καθιερώθηκε με την ονομασία «Καθολικό XRP».

Το κρυπτονόμισμα XRP

Σε αντίθεση, το κρυπτονόμισμα XRP είχε πάντα ως σύμβολο το XRP. Οι κάτοχοι του κρυπτονομίσματος συχνά αναφερόντουσαν στις μονάδες του κρυπτονομίσματος ως «Ripples» ή «μονάδες Ripple» τα πρώτα χρόνια του project.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.