Ώρα Server 17:22:02
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.6%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Τι είναι το Icon (ICX);

31 Μαΐου, 2021 (4 Ιουνίου, 2021) 3 λεπτά
Τι είναι το crypto Icon

Έως τώρα, αν κάποιος θέλει να μεταφέρει ένα ποσό ETH από το Ethereum σε ένα άλλο blockchain, δεν μπορεί να το πετύχει. Τη λύση έρχεται να δώσει το Icon δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των κρυπτονομισμάτων επιτρέποντας τη μεταφορά αξίας μεταξύ τους.

Ποιος δημιούργησε το Icon;

Το Icon (ICX) είναι ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2017 στη Νότια Κορέα από την Icon Foundation. Το Σεπτέμβριο του 2017, έλαβε χώρα μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) για το κρυπτονόμισμα του Icon – το ICX. Συγκεντρώθηκαν περίπου 150,000 ETH (περίπου 35.5 εκατομμύρια ευρώ για τότε) δεσμεύοντας περίπου το 50% της συνολικής προσφερόμενης ποσότητας των νομισμάτων του Icon.

Η επίσημη έναρξη της αλυσίδας του Icon έγινε τον Ιανουάριο του 2018 και οι συμμετέχοντες στο ICO έλαβαν τα ICX τους τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Το 2019, το Icon δημιούργησε το δικό του πρότυπο νομισμάτων, IRC16, το οποίο επιτρέπει σε χρήστες να δημιουργήσουν δικά τους νομίσματα βασισμένα πάνω στο μοντέλο του.

Τι είναι το Icon (ICX);

Το Icon είναι ένα project, το οποίο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα διασύνδεσης μεταξύ των blockchain συστημάτων. Σε μια συνεχώς αυξανόμενη αγορά με 10,000 κρυπτονομίσματα, η διασύνδεση είναι κάτι που λείπει έως τώρα. Με τον όρο διασύνδεση εννοούμε την ικανότητα ενός κρυπτονομίσματος να μπορεί να επικοινωνήσει και να μεταφέρει αξία σε ένα άλλο.

Το Icon επικεντρώνεται περισσότερο στη διασύνδεση των enterprise blockchains. Enterprise blockchains μπορούν να χαρακτηριστούν τα κρατικά συστήματα που διαχειρίζονται τα δεδομένα των πολιτών τους ή οι τράπεζες που θέλουν να στείλουν απευθείας και με ασφάλεια εμβάσματα μεταξύ τους.

Από το 2017 έως σήμερα, το Icon έχει μια καλή πορεία κλείνοντας συμφωνίες με τη νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση για proof of concept δοκιμές. Η τελευταία συμφωνία αναφέρεται στην έκδοση των διπλωμάτων οδήγησης στο blockchain δίκτυο του Icon. Με αυτόν τον τρόπο, η κρατική υπηρεσία μπορεί εύκολα να επικυρώσει ότι ένα δίπλωμα είναι αυθεντικό.

Αν και το Icon είναι αρκετά υποσχόμενο project, η ομάδα του Icon δεν έχει διαθέσει πολλές πληροφορίες. Συνεχίζοντας το αρχικό white paper του 2017, ανέπτυξε το 2019 ένα yellow paper στο οποίο αναφέρεται πιο λεπτομερώς η τεχνολογία του project. Έως και το Μάιο του 2021, η ομάδα του Icon συνεχίζει να εκδίδει ανανεωμένα roadmaps στο Medium.

Το Icon συνεργάζεται πλέον και με το Chainlink, δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στο κρυπτονόμισμα. Έτσι, μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο των Oracles του Chainlink για να αντλήσει εξωτερικές πληροφορίες. Μελλοντικά, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) στο Icon οι οποίες μέσω των Oracles του Chainlink θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εξωτερικά δεδομένα όπως π.χ. οι τιμές των μετοχών του NASDAQ ή τα score ποδοσφαιρικών αγώνων της Premier League.

Οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί στο Icon χρησιμοποιούν το ICX, το κρυπτονόμισμα του Icon. Το ICX χρησιμοποιείται ως καύσιμο (gas) για τη χρήση των εφαρμογών. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μια αποκεντρωμένη εφαρμογή για στοίχημα, θα πρέπει να στείλει τα ICX νομίσματά του στην εφαρμογή. Έπειτα, όταν προχωρήσει στην επιλογή του στοιχήματος, για την επικύρωση της συναλλαγής και τη χρήση του δικτύου του Icon, θα υπάρχει ένας φόρος σε ICX.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.