Ώρα Server 17:25:39
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 13,081
Ανταλλακτήρια 611
BTC 36.9%
ETH 17.1%
DeFi 4.2%

Air Gap

reply

Η λογική ενός air gap είναι η παρακάτω: αν δεν υπάρχει πρόσβαση στα δεδομένα, τότε αυτά δεν μπορούν να μολυνθούν ή να διεφθαρθούν. Στη βιομηχανία των υπολογιστών, αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με ένα διπλότυπο αντίγραφο των δεδομένων σε ένα δευτερεύων αποθηκευτικό σύστημα, το οποίο είναι εκτός σύνδεσης, και επομένως δεν υπάρχει σύνδεση με κανένα δημόσιο δίκτυο. Ωστόσο, στην πράξη, αυτό το έξτρα αντίγραφο δεδομένων είναι προστατευμένο από επιθέσεις και διαφθορές όσο διατηρείται το κενό σύνδεσης (“κενό αέρος”).

Οι εταιρίες συνήθως βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα ως λύση τελευταίας ελπίδας. Το air gap ενισχύει τα υπάρχοντα backups παρέχοντας ένα έξτρα στρώμα ασφάλειας.

Παράλληλα, οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ταχεία επιδιόρθωση σε περίπτωση μεγάλης επίθεσης.

Αρκετοί χρησιμοποιούν αυτήν τη στρατηγική για να δελεάσουν τους πελάτες να αγοράσουν δύο φορές παραπάνω hardware, ένα για την live παραγωγή και ένα για το air gap, καταλήγοντας σε αυξημένο κόστος. Λόγω του υψηλού κόστους, η υιοθέτηση αυτής της τακτικής έχει περιοριστεί.

Όσο αφορά τους τύπους των air gaps, υπάρχουν τα:

  • Array-based Air Gap
  • Backup-based Air Gap
  • Object-based Air Gap
Δύσκολο
secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.