Ώρα Server 18:44:45
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.5%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Τι είναι το Short and Distort;

22 Απριλίου, 2021
Τι είναι το Short and Distort;

Το «Short and Distort» αναφέρεται σε μια ανήθικη και παράνομη πρακτική κατά την οποία οι επενδυτές «σορτάρουν» ένα κρυπτονόμισμα και έπειτα διαδίδουν κακές φήμες προσπαθώντας να μειώσουν την τιμή του. Αυτή η πρακτική, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από χειραγωγούς νομισμάτων που ανταλλάζουν καθημερινά στο Ίντερνετ, περιλαμβάνει τη διάδοση άσχημων νέων και άλλου είδους μη-επιβεβαιωμένων γεγονότων με απώτερο στόχο να μειώσουν την τιμή του νομίσματος και να αποκομίσουν κέρδος από το σορτάρισμα.

Το ανάποδο το Short and Distort είναι οι τακτικές που βασίζονται στο Pump and Dump. Ο επενδυτής μπορεί να ποντάρει ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος θα ανεβεί και έπειτα να αρχίσει να διαδίδει παραπληροφόρηση για να πετύχει το σκοπό του. Το Short and Distort είναι παράνομο και διώκεται ποινικά.

Πως λειτουργεί το Short and Distort

Το Short and Distort περιλαμβάνει το δανεισμό ενός κρυπτονομίσματος, το οποίο έπειτα ο επενδυτής πουλάει. Κατόπιν, διαδίδει παραπληροφόρηση για το κρυπτονόμισμα με σκοπό να μειώσει την τιμή του. Όταν το καταφέρει, αγοράζει ξανά το κρυπτονόμισμα σε χαμηλότερη τιμή και επιστρέφει το ποσό που δανείστηκε. Το υπόλοιπο που απομένει το αποκομίζει ως κέρδος.

Short and Distort στην πράξη

Η τακτική του Short and Distort είναι κυρίως αποδοτική στα bear markets ή όταν η αγορά είναι ασταθής. Σε αυτές τις περιόδους, οι απατεώνες μπορούν ευκολότερα να διαδώσουν φόβο και τρόμο ότι μια αναβάθμιση θα χαλάσει κάποια λειτουργία ή άλλα άσχημα γεγονότα. Με τη χρήση των Social Media, Email και Forum το Short and Distort γίνεται πιο εύκολο. Οι επενδυτές πρέπει πάντα να κάνουν έρευνα πριν εμπιστευθούν οποιαδήποτε διαδικτυακή πληροφορία.

Short and Distort εναντίον Pump and Dump

Η πρακτική του short and distort είναι ο αντικατοπτρισμός του pump and dump, κατά τον οποίο ένας διαδίδει υπερβολικά συναρπαστικά νέα για να αυξήσει την τιμή του κρυπτονομίσματος και έπειτα να το πουλήσει. Σε αντίθεση με το short and distort, το pump and dump χρησιμοποιεί θετικά νέα ως παραπληροφόρηση. Και οι δύο πρακτικές χρησιμοποιούνται κυρίως σε νομίσματα με μικρή κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.