Ώρα Server 17:12:18
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.6%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Τι είναι το Poop and Scoop;

22 Απριλίου, 2021
Τι είναι Poop and Scoop;

Το «Poop and Scoop» συμβαίνει όταν μια ομάδα ατόμων επιχειρεί να μειώσει την τιμή μιας μετοχής – κρυπτονομίσματος διαδίδοντας λανθασμένες πληροφορίες ή φήμες (“poop”) ώστε έπειτα να αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή (“scoop”). Αν η ομάδα πετύχει το σκοπό της, μπορεί να αγοράσει κρυπτονομίσματα σε τιμές παζαριού, μιας και η αγορά θα έχει πουλήσει αναγκάζοντας την τιμή να υποχωρήσει σημαντικά. Το «Poop and Scoop» είναι παράνομο και μπορεί να επιφέρει ποινές στα άτομα που το χρησιμοποιούν.

Η λογική του Poop and Scoop

Το «Poop and Scoop» είναι μια τακτική με στόχο να μειώσει την αξία ενός κρυπτονομίσματος προωθώντας αρνητικές ή λανθασμένες πληροφορίες για την εταιρία ή την τεχνολογία πίσω από το νόμισμα. Οι συμμετέχοντες στο “poop and scoop” ενδιαφέρονται να αγοράσουν το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα σε τιμές προσφοράς, γνωρίζοντας ότι η τωρινά μειωμένη τιμή δεν θα παραμείνει χαμηλή λόγω της αληθινής αξίας του κρυπτονομίσματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να πουλήσουν το κρυπτονόμισμα αργότερα αποκομίζοντας κέρδος.

Το «Poop and Scoop» είναι το αντίθετο του «Pump and Dump», στο οποίο ένα ή παραπάνω άτομα διαδίδουν λάθος πληροφορίες για ένα κρυπτονόμισμα με την ελπίδα να αυξήσουν τεχνητά την τιμή του και τελικά να πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή. Το «Poop and Scoop» δεν είναι τόσο συχνό μιας και τα κέρδη από το «Pump and Dump» είναι συνήθως μεγαλύτερα. Και οι δύο τακτικές είναι παράνομες και διώκονται ποινικά στην Αμερική.

Poop and Scoop εναντίον Short and Distort

Μια παρόμοια (και εξίσου παράνομη) τακτική που χρησιμοποιούν οι απατεώνες είναι το «Short and Distort». Σύμφωνα με αυτή, οι επενδυτές αντί να αγοράσουν σε τιμές παζαριού «σορτάρουν» το κρυπτονόμισμα. Ποντάρουν ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος θα πέσει και έπειτα ξεκινάνε να το δυσφημίζουν. Όταν η τιμή πέσει, αποκομίζουν κέρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και τίμια άτομα που μαθαίνουν την αγορά και το κρυπτονόμισμα τόσο καλά που μπορούν να σορτάρουν με επιτυχία χωρίς να χρησιμοποιήσουν short and distort.

Ο ρόλος της Τεχνολογίας στη χειραγώγηση της Αγοράς

Η τεχνολογική έκρηξη έχει δημιουργήσει διαδικτυακές κοινότητες και πλατφόρμες, στις οποίες ανθίζει η παραπληροφόρηση. Ακόμα και οι καλύτερες εταιρίες, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τη διάδοση ψεύτικων πληροφοριών. Η αυξημένη επίδραση των Influencer στα μέσα δικτύωσης, δεν διευκολύνει την τήρηση της τάξης στις αγορές. Δεν είναι απίθανο σήμερα από ένα απλό tweet να υπάρξει ραγδαία αύξηση της τιμής ενός κρυπτονομίσματος.

Πλέον έχουν δημιουργηθεί αλγόριθμοι οι οποίοι πραγματοποιούν αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων βάσει των νέων, γεγονότων και απλών tweet. Το πρόβλημα αυτών των αλγορίθμων είναι ότι – έως τώρα – δεν αναγνωρίζουν τις αληθινές από τις ψεύτικες ειδήσεις. Από την άλλη, αν οι αλγόριθμοι μπορέσουν να προγραμματιστούν να αναγνωρίζουν τις ψεύτικες και τις αληθινές πληροφορίες, ίσως να επιφέρει χειρότερες επιπτώσεις. Βέβαια, αυτοί οι αλγόριθμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και για τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.