Ώρα Server 19:29:50
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 13,081
Ανταλλακτήρια 611
BTC 36.9%
ETH 17.1%
DeFi 4.2%

Δείκτης Φόβου & Απληστίας

info

Κάθε μέρα γίνεται ανάλυση των συναισθημάτων και των γεγονότων από διάφορες πηγές καταλήγοντας σε ένα απλό νούμερο, τον δείκτη φόβου και απληστίας για το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Γιατί μετράμε το Φόβο και την Απληστία;

Η συμπεριφορά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά συναισθηματική. Οι επενδυτές συνηθίζουν να γίνονται άπληστοι όταν η αγορά πάει καλά, καταλήγοντας πολλές φορές σε FOMO (άγχος ότι θα μείνουν πίσω). Παράλληλα, οι επενδυτές πουλάνε τα νομίσματά τους λόγω πανικού στη θέα κόκκινων αριθμών. Με το δείκτη φόβου και απληστίας, προσπαθούμε να σώσουμε τους επενδυτές από υπερβολικές αντιδράσεις λόγω συναισθημάτων. Έτσι, υπάρχουν δύο απλές υποθέσεις:

  • Ο απόλυτος φόβος μπορεί να είναι ένα σημάδι πως οι επενδυτές είναι πολύ ανήσυχοι. Αυτό αποτελεί μια ευκαιρία αγοράς.
  • Όταν οι επενδυτές γίνονται υπερβολικά άπληστοι, αυτό σημαίνει ότι η αγορά ετοιμάζεται για μια σημαντική πτωτική διόρθωση.

Έτσι, αναλύοντας διάφορες τάσεις της αγοράς καταλήγουμε σε ένα αριθμητικό μέτρο μεταξύ 0 και 100. Το μηδέν σημαίνει "Απόλυτος Φόβος", ενώ το 100 σημαίνει "Απόλυτη Απληστία".

Ιστορικό Διάγραμμα

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.