Ώρα Server 00:30:39
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 13,201
Ανταλλακτήρια 590
BTC 38%
ETH 16.3%
DeFi 4.4%

Τι είναι το Chainlink (LINK);

6 Απριλίου, 2021 (4 Ιουνίου, 2021) 2 λεπτά
Τι είναι Chainlink LINK

Το Chainlink (LINK) είναι ένα κρυπτονόμισμα με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκοσμίου δικτύου υπολογιστών. Αυτό το δίκτυο έχει ως στόχο την παροχή αξιόπιστων δεδομένων στα έξυπνα συμβόλαια που τρέχουν στις αλυσίδες κύβων.

Ποιος δημιούργησε το Chainlink;

Το δίκτυο Chainlink ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 από την εταιρία SmartContract. Η πρώτη έκδοση του λογισμικού ξεκίνησε να τρέχει τον ίδιο μήνα. Οι συνιδρυτές, Steve Ellis και Sergey Nazarov, μαζί με τον Ari Juels, σύμβουλο της εταιρίας, ανάρτησαν το Σεπτέμβριο του 2017 το White Paper του Chainlink.

Έπειτα, η ομάδα του Chainlink έκανε μια αρχική προσφορά νομίσματος (ICO), όπου συγκέντρωσε 32 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας 35% από τα συνολικά 1 δισεκατομμύριο κρυπτονομίσματα LINK. Το 30% των κρυπτονομισμάτων κατέχει η SmartContract για την ανάπτυξη της αλυσίδας κύβων Chainlink. Το υπόλοιπο 35% δόθηκε στους παρόχους δεδομένων ως κίνητρο λειτουργίας.

Τι είναι τα έξυπνα συμβόλαια;

Όπως γνωρίζουμε, τα έξυπνα συμβόλαια (smart contracts) είναι συμφωνίες οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν εφόσον πληρούνται κάποια κριτήρια. Γενικά, τα έξυπνα συμβόλαια έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα για διάφορους λόγους όπως η δημιουργία κρυπτο-προϊόντων και νέων κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων.

Το πρόβλημα με τα έξυπνα συμβόλαια

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι τα έξυπνα συμβόλαια στηρίζονται σε κάποιου είδους εξωτερική πηγή δεδομένων για να κρίνουν το πότε θα πρέπει να εκτελεστούν. Για παράδειγμα, έξυπνα συμβόλαια που προσπαθούν να μιμηθούν ασφαλιστικές συμφωνίες ή ομόλογα ίσως χρειαστούν πρόσβαση σε εξωτερικά APIs ή σε δεδομένα Internet.

Το Chainlink δημιουργήθηκε για να επιλύσει το παραπάνω πρόβλημα. Δίνοντας κίνητρα στους παρόχους δεδομένων (γνωστοί ως «oracles»), ενεργούν ως γέφυρες μεταξύ των έξυπνων συμβολαίων και των εξωτερικών πηγών δεδομένων.

Κάθε «Oracle» στο Chainlink δίκτυο είναι κινητοποιημένος να παρέχει ακριβή δεδομένα μιας και είναι συνδεδεμένος με ένα score φήμης. Επίσης, όταν οι δεσμοί ακολουθούν τους κανόνες του δικτύου και παρέχουν χρήσιμα δεδομένα, επιβραβεύονται με το κρυπτονόμισμα του Chainlink, το LINK.

Καταφθάνοντας το 2017 σε ένα πεδίο γεμάτο project, η ομάδα του Chainlink έχει προχωρήσει αρκετά το όραμά της ως τώρα, επεκτείνοντας τις προσπάθειες παραπάνω και από το Ethereum. Το Chainlink έχει στόχο να υποστηρίξει όλα τα δίκτυα αλυσίδας κύβων που χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια.

Οι χρήστες που επιθυμούν να ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις στην κατάσταση του Chainlink μπορούν να ακολουθήσουν το Official Project Tracker για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό