Ώρα Server 17:35:32
Συνδεσιμότητα
Μερική
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.6%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Πως λειτουργεί το Chainlink (LINK);

6 Απριλίου, 2021 (4 Ιουνίου, 2021) 3 λεπτά
Πως λειτουργεί το Chainlink

Το Chainlink είναι ένα ενδιαφέρον project που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα εύρεσης εξωτερικών δεδομένων. Ποια είναι, όμως, η διαδικασία που χρησιμοποιεί για να το πετύχει; Από που αντλεί αξία το LINK κρυπτονόμισμα;

Για να γίνει επικοινωνία μεταξύ των Chainlink χρηστών και των εξωτερικών πηγών δεδομένων, το Chainlink διαχωρίζει τη διαδικασία σε τρία βήματα:

  1. Επιλογή Oracle
  2. Συλλογή Δεδομένων
  3. Βαθμολόγηση

Επιλογή Oracle

Αρχικά, οι Chainlink χρήστες ετοιμάζουν μια προσχέδια συμφωνία (SLA) στην οποία προσδιορίζουν τις απαιτήσεις των απαιτούμενων δεδομένων. Έπειτα, το λογισμικό του Chainlink χρησιμοποιεί το SLA για να ταιριάξει το χρήστη με Oracles που μπορούν να παρέχουν αυτά τα δεδομένα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο χρήστης κλειδώνει το SLA μαζί με LINK κρυπτονομίσματα σε ένα έξυπνο συμβόλαιο. Κατόπιν, οι Oracles μπορούν να δουν το SLA, μαζί με το LINK ποσό που συνοδεύει την επιτυχή παροχή δεδομένων, και να δηλώσουν ενδιαφέρον.

Συλλογή Δεδομένων

Σε αυτό το στάδιο, οι Oracles συνδέονται με εξωτερικές πηγές και συλλέγουν τα δεδομένα που ζητούνται από το SLA. Έπειτα γίνεται επεξεργασία των δεδομένων από τους Oracles και τελικά αποστέλλονται πίσω στα έξυπνα συμβόλαια που τρέχουν στην αλυσίδα κύβων του Chainlink.

Βαθμολόγηση

Στο τελευταίο στάδιο, γίνεται προσμέτρηση των αποτελεσμάτων των δεδομένων που συλλέχθηκαν από τους Oracle και αποστολή τους σε ένα αθροιστικό έξυπνο συμβόλαιο. Το αθροιστικό έξυπνο συμβόλαιο λαμβάνει τα αποτελέσματα, ελέγχει την εγκυρότητά τους και επιστρέφει ένα βαθμό, ανάλογα με το σύνολο των δεδομένων, στο χρήστη.

Η αλυσίδα κύβων του Chainlink αποτελείται από τριών ειδών έξυπνα συμβόλαια:

  1. Αθροιστικά έξυπνα συμβόλαια – Συλλέγουν δεδομένα από τους Oracle και ταιριάζουν τα πιο συναφή αποτελέσματα με αυτά που απαιτεί το έξυπνο συμβόλαιο.
  2. Έξυπνο συμβόλαιο παραγγελίας – Ταιριάζει το SLA ενός χρήστη με τους πιο ενδιαφερόμενους Oracles.
  3. Έξυπνο συμβόλαιο φήμης – Επιβεβαιώνει την αξιοπιστία ενός Oracle ελέγχοντας τις ιστορικές εγγραφές του. Αυτές οι εγγραφές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως συνολικό αριθμός ολοκληρωμένων παραγγελιών, μέσος χρόνος απόκρισης και την ποσότητα κρυπτονομίσματος LINK που κατέχει ο Oracle.

Ωστόσο, το Chainlink επικοινωνεί και με Oracles που δεν συμμετέχουν στο δίκτυο του. Οι συγκεκριμένοι Oracles είναι ανεξάρτητοι και υπεύθυνοι για τη συλλογή των δεδομένων που απαιτούνται από τα συμβόλαια.

Οι Oracles είναι ουσιαστικά δεσμοί (nodes). Οι δεσμοί αποτελούνται από δύο στοιχεία:

  1. Πυρήνας Chainlink – Είναι υπεύθυνος για την ανάγνωση των νέων SLA και αναμετάδοσή τους στον αντάπτορα Chainlink.
  2. Αντάπτορας Chainlink – Λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των δεσμών και των εξωτερικών δεδομένων. Ο αντάπτορας μπορεί να διαβάσει – επεξεργαστεί τα δεδομένα και να τα καταγράψει στην αλυσίδα κύβων.

Από που πηγάζει η αξία στο κρυπτονόμισμα LINK;

Το LINK κρυπτονόμισμα αντλεί την αξία του από την ικανότητά του να διασφαλίζει την επιτυχημένη εκτέλεση των έξυπνων συμβολαίων στο δίκτυο του Chainlink. Το LINK είναι ενσωματωμένο στο δίκτυο και είναι το μόνο κρυπτονόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δικτυακές λειτουργίες. Για παράδειγμα, το LINK χρησιμοποιείται ως πληρωμή στους Oracle που συλλέγουν δεδομένα.

Επίσης, το κρυπτονόμισμα LINK χρησιμοποιείται ως φόρος για τη δημιουργία των SLA. Αυτός ο φόρος επιστρέφεται στο δημιουργό αν δεν αποδεχτεί κάποιος το συμβόλαιο ή αν ένας Oracle αποτύχει να ολοκληρώσει το μέρος του συμβολαίου. Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ποσότητα σε LINK που κατέχει ένας Oracle είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που αναδεικνύουν τη φήμη του.

Όπως σε πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, η προσφερόμενη ποσότητα των LINK είναι περιορισμένη. Έως τώρα, η συνολική ποσότητα νομισμάτων LINK που υπάρχει στο σύστημα είναι 1 δισεκατομμύριο.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.