Ώρα Server 16:54:21
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.5%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Ποιος είναι ο δημιουργός του Bitcoin;

13 Μαρτίου, 2021 (7 Ιουνίου, 2021) 3 λεπτά
Satoshi Nakamoto

Η γέννηση του Bitcoin σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για τον οικονομικό κόσμο με φιλοσοφικές, τεχνολογικές και οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες συνεχίζουν να επεκτείνονται. Το Bitcoin αναπτύχθηκε από μια μικρή ιδέα που αρχικά καταλαβαίναν μόνο οι προγραμματιστές υπολογιστών και οι κρυπτογράφοι σε ένα αυξημένο παγκόσμιο φαινόμενο. Με τη συνεχή παρουσία του στο χώρο, αναγκάζει τον επανασχεδιασμό του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο δημιουργός του Bitcoin

Η ιδέα για το αρχικό δίκτυο Bitcoin ξεκίνησε από το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο (Satoshi Nakamoto). Ο Σατόσι Νακαμότο θα μπορούσε να είναι ένας άνδρας ή γυναίκα ή ομάδα ή ρομπότ ή εξωγήινος. Ο Σατόσι επινόησε την πρώτη βάση δεδομένων blockchain. Το 2008 κυκλοφόρησε τη λευκή βίβλο γνωστό ως “White Paper”, μια μελέτη και παρουσίαση του συστήματος λειτουργίας του Bitcoin. Στις 3 Ιανουαρίου 2009 δημιούργησε το πρώτο block. Εκείνη την εποχή, τα πρώτα block επιβράβευαν τους miners με 50 Bitcoin για κάθε επιτυχημένο mining.

Ποια είναι η αξία του Σατόσι Νακαμότο;

Ο Σατόσι Νακαμότο υπολογίζεται ότι κατέχει περίπου 1 εκατομμύριο bitcoin. Με τη σημερινή αξία του bitcoin στα περίπου 50000€ το ένα, αυτό το σύνολο μεταφράζεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ κατατάσσοντας τον Σατόσι στους top30 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Μην ξεχνάτε ότι κάθε στιγμή που ανεβαίνει η τιμή του Bitcoin, αυξάνεται η “αξία” του Σατόσι και παράλληλα μειώνεται η αξία των top πλουσιότερων ανθρώπων. Αυτό γίνεται γιατί ο κόσμος αρχίζει να κάνει μετατροπή των παραδοσιακών χρημάτων του σε ψηφιακά κρυπτονομίσματα. Αν σε μερικά χρόνια η τιμή του bitcoin είναι στα 100000€, μπορούμε με απλούς οικονομικούς όρους να καταλάβουμε ότι πρώτον ο κόσμος συνεχίζει να υιοθετεί το bitcoin και δεύτερον το παραδοσιακό χρήμα έχει χάσει μεγάλο μέρος από τη δύναμή του.

Γιατί δεν φανερώθηκε ο Σατόσι Νακαμότο;

Αν ο Σατόσι φανερωνόταν σήμερα, όλα τα media θα “έπεφταν” να τον πλακώσουν και όχι με την καλή έννοια. Αν για παράδειγμα ο Σατόσι είναι ένας μελαμψός άνδρας από την Αφρική, ένα μέρος του κόσμου μπορεί εύκολα να παραστρατήσει από την ιδέα του Bitcoin λόγω των προκαταλήψεών του. Το ίδιο θα γινόταν αν ήταν ένας Ασιάτης που πιστεύει στο Βουδισμό, αν ήταν μια ευφυέστατη 20χρονη Goth κοπέλα, αν ήταν μια ομάδα ατόμων από τη Ζιμπάμπουε, ή αν ήταν κάποιος περίεργος εξωγήινος που κατοικεί στη Γη. Η τελευταία περίπτωση ίσως είναι τραβηγμένη, αλλά όσο ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιος ή τι πραγματικά είναι ο Satoshi Nakamoto, τόσο πιο άτρωτη παραμένει η ιδέα που άφησε πίσω του.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.