Ώρα Server 17:08:34
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 13,081
Ανταλλακτήρια 611
BTC 36.9%
ETH 17.1%
DeFi 4.2%

Μη Ρευστοποιήσιμα τα 3/4 των Bitcoin

5 Ιανουαρίου, 2022 3 λεπτά

Περίπου το 76% της κυκλοφοριακής προσφοράς του Bitcoin είναι μη ρευστοποιήσιμη σύμφωνα με τα on-chain αναλυτικά της Glassnode.

Η τιμή του Bitcoin παραμένει άστατη από την αρχή του χρόνου, όμως τα στατιστικά της αλυσίδας εμφανίζουν μια θετική εικόνα. Όλο και περισσότερα από τα διαθέσιμα Bitcoins γίνονται μη ρευστοποιήσιμα.

Στις 3 Ιανουαρίου, η εταιρία Glassnode, η οποία παρέχει αναλυτικά της αλυσίδας, έψαξε στα στατιστικά της προσφοράς για να σχηματίσει μια καλύτερη μακροπρόθεσμη εικόνα για το Bitcoin.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αν και η τιμή του κρυπτονομίσματος πήγαινε οριζόντια τον τελευταίο χρόνο, περισσότερο BTC έγινε μη ρευστοποιήσιμο. Υπήρξε μια επιτάχυνση στην αύξηση μη ρευστοποιήσιμης προσφοράς, η οποία καλύπτει περίπου το 76% της κυκλοφοριακής προσφοράς.

Η μη-ρευστοποιήσιμη προσφορά αναφέρεται σε μεταφορές νομισμάτων BTC σε εξωτερικά πορτοφόλια, τα οποία δεν έχουν ιστορικό αγορών. Αντίθετα, η ρευστοποιήσιμη προσφορά σε BTC καλύπτει 24% της κυκλοφοριακής προσφοράς και απαρτίζεται από πορτοφόλια που κάνουν συχνά συναλλαγές ή αγορές, όπως είναι τα πορτοφόλια ανταλλακτηρίων.

Λόγω των παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι όλο και περισσότερο Bitcoin μεταφέρεται σε αποθηκευτικό χώρο, το οποίο υποδεικνύει αυξημένη τάση συγκέντρωσης και hodling. Παράλληλα, η μείωση σε ρευστοποιήσιμη προσφορά ίσως υπονοεί ότι δεν θα υπάρξει σημαντική πτώση στο κοντινό μέλλον. Αν ισχύει το προηγούμενο, τότε θα αρχίσει να επαληθεύεται και η θεωρία των εκτεταμένων κύκλων του Bitcoin, γνωστή ως “Bitcoin Lengthening Cycles”.

BTC ρευστοποιήσιμη και μη προσφορά ως ποσοστό της συνολικής. Πηγή: Glassnode

Σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυση υπάρχει μια αντίθεση μεταξύ της θετικής δυναμικής των στατιστικών της αλυσίδας και της πτωτικής-προς-ουδέτερης αξίας του νομίσματος.

Η Glassnode ανέφερε στην ανάλυσή της ότι η συνολική προσφορά που υπάρχει στην κατοχή των παλιών επενδυτών έχει μια στασιμότητα τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται πως οι παλιότεροι επενδυτές σταμάτησαν τις συναλλαγές και τις πωλήσεις νομισμάτων και μετατράπηκαν σε hodlers ή ακόμη και συλλέκτες.

Η τωρινή προσφορά που είναι στην κατοχή παλαιών επενδυτών είναι περίπου 13.35 εκατομμύρια BTC, μείωση μόλις 1.1% από την υψηλότερη ποσότητα των 13.5 εκατομμυρίων του Οκτωβρίου. Η Glassnode χαρακτηρίζει ως παλαιό επενδυτή, ένα λογαριασμό ή πορτοφόλι που κράτησε τα Bitcoin του για περισσότερο από 155 μέρες.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.