Ώρα Server 17:45:41
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.5%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Brave Search, η νέα μηχανή αναζήτησης του Brave

25 Ιουνίου, 2021 6 λεπτά
Brave Search Αναζήτηση

Το Brave, το πρόγραμμα περιήγησης από την ομάδα του Basic Attention Token, λάνσαρε τη δική του μηχανή αναζήτησης, Brave Search. Σύμφωνα με την ομάδα του BAT, το Brave Search δεν συλλέγει το ιστορικό των αναζητήσεων των χρηστών.

Περιηγητής και ομάδα Brave

Το Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης το οποίο στοχεύει στην προστασία των δεδομένων του χρήστη. Για αυτόν το λόγο, το πρόγραμμα διαθέτει ενσωματωμένο πρόσθετο αποκλεισμού διαφημίσεων. Παράλληλα, επιτρέπει στους χρήστες να θέσουν ένα μηνιαίο όριο διαφημίσεων που επιθυμούν να βλέπουν. Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε μορφή pop-up στη δεξιά κάτω γωνία της οθόνης και ο χρήστης μπορεί είτε να κλικάρει σε αυτές ή να τις κλείσει. Αν κλικάρει και φορτώσει επιτυχώς η σελίδα, ο χρήστης κερδίζει ένα μικρό ποσό σε κρυπτονομίσματα BAT.

Η ομάδα του Basic Attention Token έχει πάρει σοβαρά την προστασία απορρήτου των χρηστών της. Για αυτόν το λόγο δημιούργησε το Brave Search, τη δικιά της μηχανή αναζήτησης. Σε αντίθεση με τις γνωστές μηχανές αναζήτησης όπως της Google, το Brave Search δεν παρακολουθεί τις αναζητήσεις των χρηστών και ούτε τα στοιχεία με τα οποία αλληλοεπιδρούν οι χρήστες.

DuckDuckGo, η εναλλακτική πρόταση

Αν και ο κύριος ανταγωνιστής του Brave Search είναι το Google Search, υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης που προσπαθούν να πετύχουν το στόχο του Brave Search. Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης με μικρό πλήθος χρηστών που προσφέρει μια πιο ιδιωτική εμπειρία αναζήτησης από το παραδοσιακό Google Search.

«Το Brave Search προσφέρει τις ίδιες εγγυήσεις σε προστασία απορρήτου και ανεξαρτησίας που προσφέρει και ο περιηγητής Brave στους χρήστες του», αναφέρει ο Brave CEO Brendan Eich. «Το Brave Search στηρίζεται σε μια ανεξάρτητη δομή αναζήτησης, ενώ όλες οι άλλες μηχανές αναζήτησης στηρίζονται σημαντικά σε μοντέλα από γνωστές εταιρίες όπως της Google».

Ενσωμάτωση Brave Search με .crypto ιστοσελίδες

Το Google Chrome κατέχει περίπου το 75% των χρηστών, ενώ το υπόλοιπο 25% είναι κυρίως διαμοιρασμένο μεταξύ των περιηγητών Safari, Brave, Opera, Edge. Σε αντίθεση με το Google Chrome, το Brave Search ενσωματώνει τις νέες αποκεντρωμένες ιστοσελίδες με καταλήξεις “.crypto” δημιουργώντας τις γέφυρες για το Internet τύπου Web 3.0. Οι ιστοσελίδες με κατάληξη “.crypto” είναι πρακτικά NFTs, τα οποία εφόσον κατέχει κάποιος δεν χρειάζεται να ανανεώσει κάθε χρόνο και δεν εξαρτάται από κάποιον τρίτο.

Για παράδειγμα, μια σημερινή ιστοσελίδα με κατάληξη “.com” μπορεί να αγοραστεί από το GoDaddy. Ο πραγματικός κάτοχος παραμένει ο GoDaddy, απλά «νοικιάζει» τη συγκεκριμένη διεύθυνση IP στον αγοραστή. Ο αγοραστής έχει την υποχρέωση να ανανεώνει κάθε χρόνο τη διεύθυνση πληρώνοντας ένα χρηματικό ποσό. Παράλληλα, αν το GoDaddy δεχτεί επίθεση από hackers και σταματήσει τη λειτουργία του, ο κάτοχος χάνει την πρόσβαση στη διεύθυνση για την οποία έχει πληρώσει.

Το Brave Search είναι βασισμένο στο Tailcat, μια μηχανή αναζήτησης που απέκτησε το Brave το Μάρτιο του 2021. Πέρα από το Brave Search, η Tailcat έχει συνεισφέρει στη δημιουργία των Brave News για τον περιηγητή Brave. Παλιότερα, το Brave προσέφερε δυνατότητα αναζήτησης χρησιμοποιώντας τρίτους παρόχους. Αν και αυτό ικανοποιούσε τις ανάγκες της ομάδας, ο Eich ανέφερε ότι η εμπειρία αναζήτησης στο Brave μπορούσε να βελτιωθεί.

«Αν και υπάρχει ανάγκη υλοποίησης για μια καλύτερη εμπειρία αναζήτησης, οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης δεν είναι εξοπλισμένες για να το πετύχουν» αναφέρει ο Eich, κατασκευαστής της JavaScript και συνιδρυτής του Mozilla Project. «Στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε μηχανή αναζήτησης δεν είναι τίποτα παραπάνω από την αναζήτηση της Google ή του Bing υπό διαφορετική ονομασία, αυτό που αποκαλούμε ως “skin”. Λόγω του ότι δεν στηριζόμαστε σε αυτές τις μηχανές αναζήτησης, είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους χρήστες μας την ιδιωτικότητα που αναμένουν από τα προϊόντα Brave».

Το Brave Search χρησιμοποιεί έναν ανώνυμο αλγόριθμο αναζήτησης, ο οποίος βασίζεται στο πλήθος αναζητήσεων του κοινού. Ιστοσελίδες που λαμβάνουν υψηλό αριθμό αναζητήσεων σημαίνει ότι περιέχουν κάτι αξιοσημείωτο. Έτσι, το Brave Search δεν χρειάζεται να ανιχνεύσει όλο το διαδίκτυο για να απαντήσει σε συνηθισμένα ερωτήματα. Κάποιες λειτουργίες, όπως οι εικόνες, συνεχίζουν να προέρχονται μέσω τρίτων μηχανών όπως το Microsoft Bing.

Αν και το Brave Search είναι πολύ υποσχόμενο, η Google παραμένει ο μεγάλος παίχτης στο γήπεδο. Σύμφωνα με μια έρευνα, το Chrome δέχεται τόσες πολλές αναζητήσεις σε 12 λεπτά όσο δέχεται το DuckDuckGo σε μια μέρα.

Το Brave Search δεν θα δείχνει διαφημίσεις στο αρχικό Beta στάδιό του. Ωστόσο, σχεδιάζει να προσφέρει τόσο επί πληρωμή και χωρίς διαφημίσεις όσο δωρεάν και με διαφημίσεις αναζήτηση. Η εταιρία σκέφτεται να συμπεριλάβει ιδιωτικές διαφημίσεις με τα έσοδα από το κρυπτονόμισμα BAT.

«Όσο μεγαλώνει το Brave Search, οι ανώνυμες συνεισφορές αναζητήσεων από την κοινότητα θα βελτιώσουν και βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησής του. Το Brave Search θα παρέχει σχετικά αποτελέσματα βάζοντάς το σε πλήρη ανταγωνισμό με τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης, προσθέτοντας όμως την ιδιωτικότητα στο παιχνίδι.»

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.