Ώρα Server 16:50:41
Συνδεσιμότητα
Ενεργή
Ενεργά Cryptos 12,401
Ανταλλακτήρια 644
BTC 40.9%
ETH 17.5%
DeFi 4.1%

Cryptopedia is turning to a Next.js App. There is not ETA but, so far, about 1/3 of the website has been remade.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Pi;

24 Απριλίου, 2021 (4 Ιουνίου, 2021) 4 λεπτά
Τι είναι το Pi Network;

Το Pi Network είναι μια εφαρμογή όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν κάθε μέρα και να αποκομίσουν το κρυπτονόμισμα Pi. Δεν απαιτείται κάποια απόδειξη αγοράς, ο χρήστης απλά συνδέεται και πατάει ένα κουμπί. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα δεν δέχεται ανταλλαγές ακόμα και έτσι δεν έχει ως τώρα αξία.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να προσκαλέσουν περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα. Σε αντάλλαγμα ανεβαίνουν επίπεδο (level) και κερδίζουν περισσότερα κρυπτονομίσματα Pi ανά μέρα.

Θα μπορούσε το κρυπτονόμισμα Pi να έχει αξία μελλοντικά;

Φυσικά. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, υπάρχουν στοιχεία ότι το Pi Network προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο. Τα κύρια στοιχεία αυτής της πρόβλεψης βασίζονται στο ότι:

Το Pi Network έχει δημοσιεύσει ένα υψηλού επιπέδου Whitepaper στο οποίο περιγράφουν τις φιλοδοξίες τους χωρίς όμως να αναφέρουν τις τεχνικές λεπτομέρειες του πως θα λειτουργεί το Pi Stack. Ένας από τους στόχους της ομάδας είναι να ωθήσει άλλες ομάδες να χτίσουν εφαρμογές στο δίκτυο τους ώστε να επωφεληθούν από την προσοχή των χρηστών του Pi.

Η ομάδα αναφέρει ότι έχει τρέξει ένα σύστημα το 2020 στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ανταλλάξουν προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας Pi. Μέχρι να βγει το Mainnet του κρυπτονομίσματος, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το Mainnet θα ξεκινήσει όταν η κοινότητα αποφασίσει ότι είναι κατάλληλη η ώρα και αφού ολοκληρωθούν διάφορα τεστ.

Σύμφωνα με τη σελίδα τους στο LinkedIn, το Pi Network έχει 70 εργαζομένους το 2021. Ωστόσο, αρκετά άτομα που έχουν γράψει ότι δουλεύουν, είναι χρήστες της εφαρμογής με τίτλους όπως «Cryptocurrency Trader». Δεν έχει γίνει έρευνα όλων των εργαζομένων, όμως φαίνεται ότι όντως υπάρχουν κάποια άτομα που εργάζονται στη δημιουργία κάποιας υπηρεσίας. Αυτή η υπηρεσία είναι ως τώρα άγνωστη.  Από ότι φαίνεται το Pi Network:

  • Έχει τρέξει ήδη μια test έκδοση του blockchain της
  • Οι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν κοινοποιήσει ένα μέρος του κώδικα στο github.

Οι ιδρυτές του κρυπτονομίσματος έχουν σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Stanford. Αν και αυτό είναι θετικό, λίγοι γνωρίζουν ότι ο Warren Buffet, ο Jeff Bezos και αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες σπούδασαν σε καταξιωμένα πανεπιστήμια. Οι επιχειρήσεις αυτών των ατόμων σπάνια χρησιμοποιούν αυτά τα γεγονότα. Σύμφωνα με έρευνες, οι επιχειρηματική επιτυχία είναι πιο σημαντική από την ακαδημαϊκή επιτυχία και για αυτό οι εταιρίες εστιάζουν κυρίως στις επιχειρηματικές επιτυχίες τους και όχι στην εκπαίδευση που έλαβε ο ιδρυτής τους.

Το Pi Network έχει ραγδαία ανάπτυξη. Έχει περίπου 270 χιλιάδες κριτικές και θετικές αξιολογήσεις στο Google Play Store. Ωστόσο, επιχειρηματικά μοντέλα σαν του Pi Network συνήθως έχουν υψηλή αύξηση.

Θα μπορούσε το Pi Network να κάνει κάποιον πλούσιο;

Σχεδόν απίθανο. Τα βασικό ερώτημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι το γιατί δεν έχουν ξεκινήσει το blockchain και την ένταξη στις λίστες των ανταλλακτηρίων. Υπάρχουν δύο θεωρίες:

Η πρώτη θεωρία είναι ότι περιμένουν να εμπλακεί περισσότερος κόσμος ώστε να υπάρξει αξία για τους διαφημιστές. Ωστόσο η ιδέα του να συνδέεται ο χρήστης σε μια πλατφόρμα για να πατήσει ένα κουμπί και να λάβει ένα κρυπτονόμισμα βλέποντας διαφήμιση δεν είναι καθόλου νέα και καινοτόμα. Τέτοιες αντίστοιχες ιστοσελίδες υπάρχουν εδώ και χρόνια, και καμία δεν υιοθετήθηκε πλήρως. Αυτό συμβαίνει διότι οι διαφημιστές ενδιαφέρονται περισσότερο να διαφημιστούν σε ιστοσελίδες που ο χρήστης χρησιμοποιεί όντως (π.χ. για να λάβει πληροφορίες, συνδεθεί με φίλους κτλ.).

Η δεύτερη θεωρία, όπως έχει υποθεί από σχολιαστές όπως Jennifer Vanessa Kaiser, αναφέρει ότι η ομάδα του Pi ίσως ανησυχεί ότι όταν το νόμισμα δημοσιευθεί στα ανταλλακτήρια, θα υπάρξει ραγδαία τάση πώλησης. Ως αποτέλεσμα, το κρυπτονόμισμα δεν θα είναι πολύτιμο αρκετά για τους ανθρώπους και αυτοί με τη σειρά τους δεν θα συνδέονται για να κλικάρουν να πάρουν παραπάνω.
«Τα όνειρα είναι καλύτεροι υποκινητές από την πραγματική αξία».

Υπάρχουν εναλλακτικές δωρεάν εφαρμογές που προσφέρουν κρυπτονομίσματα στους χρήστες;

Όπως έχουμε αναφέρει, ο περιηγητής Brave του Basic Attention Token αντικαθιστά τις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες με τις δικές του διαφημίσεις, μοιράζοντας τα έσοδα από τους διαφημιστές με το χρήστη.

Τι πρέπει να κάνω όσο αφορά το Pi App;

Η άποψή μας είναι μην μπείτε στον κόπο να το εγκαταστήσετε. Αν είστε εντάξει με το γεγονός ότι ξοδεύετε τον πολύτιμο χρόνο σας για ένα application το οποίο μπορεί να μην αποδώσει καρπούς, τότε προχωρήστε στην εγκατάστασή του. Ωστόσο γρήγορα μπορεί να πιαστείτε στην παγίδα του να πιστέψετε σε μελλοντική αξία αυτού που κάνετε με αποτέλεσμα να χάνετε καθημερινά χρόνο.

Αν ο σκοπός σας είναι να γίνεται πλούσιοι χωρίς να προσπαθήσετε ιδιαίτερα, καλύτερα να κοιτάξετε σε άλλους τρόπους. Όπως εικάζεται ότι είπε ο Karl Marx “Η ζωή είναι πάλη”. Δεν υπάρχουν σύντομες διαδρομές αλλά συνεχής προσπάθεια και ανοιχτά μυαλά τα οποία τελικά αποκομίζουν κέρδος. Επίσης, αντί να ασχοληθείτε με τα κρυπτονομίσματα, μπορείτε να εξασκήσετε μια νέα ικανότητα και έπειτα να αποκομίσετε κέρδος από αυτήν.

Ποιες είναι οι δηλώσεις της Ομάδας του Pi Network;

Καμία ως τώρα. Έχουν ερωτηθεί πολλές φορές μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Η κοινότητα συνεισφέρει με διάφορα σχόλια στην ιστοσελίδα αλλά ως εκεί.

Η ιστοσελίδα Cryptopedia δεν εγγυάται την αξιοπιστία του περιεχομένου της και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί υπεύθυνη για οποιοδήποτε λάθος ή ανακρίβεια. Οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται σε κάθε άρθρο της Cryptopedia είναι αποκλειστικά των συντακτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό, και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές συμβουλές ή συμβουλές εμπορίου. Συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο επαγγελματικό σύμβουλο επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής φύσεως. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου της Cryptopedia για να μάθετε περισσότερα.

secure shield

Για τη σωστή λειτουργία του Cryptopedia, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το Cryptopedia, συναινείτε με την πολιτική απορρήτου και cookies.

Περισσότερα
close

Σύνδεση

Νέος χρήστης; Δημιούργησε ένα λογαριασμό!

Ξέχασα τον κωδικό
User registration disabled, please contact the admin to enable.